Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло за Алфа Ромео 145 - 1.6 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло за Алфа Ромео 145 - 1.6 TS

Здравейте , като цяла съм нов във форума и годинките ми не са особено впечатляващи. Съжалявам за темата, ако е имало такава преди това, но не открих нищо. На път съм да подменям масло + филтър, като за упражнението съм избрал масло - CASTROL MAGNATEC 5W40 C3, както и филтър - MAHLE OC272. Някакви отзиви отностно тези консумативи иамте ли и ако може да ми се препоръча по - подходящо масло за Alfa Romeo 1.6 TS (120HP) - 1997г. Благодаря Ви предварително. Ангренаж ще сменям също, но там нямам идея какво да търся като марка, за това ако имате предложения, споделяйте на воля?
    Last edited by Pixo; d.m.y г., 11:49.

За зимния сезон става,обаче за пролетно летния само 10w60 или 15w50,за ангренажа ремък Даико ролки Ина.
    Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 17:39.
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Не знам тоя Кастрол дали от доверен човек го взимаш, ама аз от Магнатек не съм никак доволен. Нищо общо с онзи Кастрол от едно време. И от други хора чух подобни отзиви. Дали е ментак, не знам. Аз лично не бих рискувал пак с Кастрол, нито бих ти го препоръчал. ремъците Били ти е казал
      (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
        За зимния сезон става,обаче за пролетно летния само 10w60 или 15w50,за ангренажа ремък Даико ролки Ина.
        Предложиха ми готов кит на ИНА, с вкючен ремък, на прилична цена. Ще взема него направо.

Comment

Вземай смело, смени си и водната помпа
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

YACCO 5 w40 от личен опит ти го препоръчвам.
            Дори ако си от Пловдив ще го вземем с отстъпка.
            146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщение
              YACCO 5 w40 от личен опит ти го препоръчвам.
              Дори ако си от Пловдив ще го вземем с отстъпка.
              http://shop.yacco-bulgaria.com/index...product_id=257

За такова масло ли говорим ?

Comment

Може и този вариант ама незнам дали цената ще те устроива,по принцип това го дават като най-доброто от този вискозитет изобщо.
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

търси си масло за около 60-70лв /5литра. по-скъпо няма смисъл. yacco имат в тази категория полусинтетични с вискозитет 10w40 и 15w50.
                  филтър какъвто вземеш. дори филтрон са ок и мисля са ~15лв.
                  точка

Comment

искаш евтино хубаво масло.. AGIP(ENI) 10W40(sint 2000 или I-sint ) намираш го на 11 12 лв литъра... слагаш и забравяш... ако искаш връзки за маслото пиши на лично ще ти кажа от къде да го вземеш.. да не става реклама
                    sigpic
                    Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                    FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
                      искаш евтино хубаво масло.. AGIP(ENI) 10W40(sint 2000 или I-sint ) намираш го на 11 12 лв литъра... слагаш и забравяш... ако искаш връзки за маслото пиши на лично ще ти кажа от къде да го вземеш.. да не става реклама
                      Подкрепям. На 145-та предимно с това масло я карах и нямах забележки. При по-голям пробег определено е най-практичния и разумен избор. Иначе моя ТС най-добре понасяше 10w60.
                      Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                      ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                      ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Working...
                      X